Choď na obsah Choď na menu
 


HNS - Návod pre začiatočníkov

Tento návod píšem pre úplnych začiatočníkov v Hns.

Najhlavnejšie je mať 1oo,minimálne 6o-80 fps.
Dalej sensitivitu čo najmenšiu(nadstavime v konzole : sesitivity "1-5").

Zapneme cs.Pôjdeme do Options a tam nadstavíme Jump-Koliečko do dola(klikneme na voľbu a potočime koliečkom dodola),a Duck-Koliečko do hora.
Zapneme si nejaku hns mapu alebo sa pripojíme na server.V hns je základom rýchlosť.Ako za ct tak aj za T.

 
Začneme rebríkom.Lezenie po rebríku zakladna vec takže :
1.spôsob -> Skočime na rebrík.Myš pootočíme do ľava a hore.Nie až moc vysoko!.Stlačime "W" & "D" pričom myš máme stale otočenu do Ľava...Začneme sa pohybovať.Zo začiatku budete padať ale je to vec tréningu.
 
2.spôsob -> Skočime na rebrík.Myš pootočíme do prava a hore..Stlačime "W" & "A" .Začneme sa pohybovať.Je navas ktory spôsob si osvojite.Ale postupom času by ste mali vediet obidva spôsobi.Vždy zo zeme na rebrik vyskočte!Ušetrite čas...</br>

Na rebrík vždy skáčte! ušetríte čas.
 
Strafe.Používa sa pri všetkych skokoch(lj,cj,bj...).Po výskoku (vo vzduchu  nedržime W! zasadna chyba) sa začneme kmitať a to tak, že stlačíme A/D a točime myš dolava/doprava(bud a alebo w). Samozrejme A dolava D doprava. Myš posuvajte asi 40-60 stupnov. Čim viac strafov budete vediet tým davajte uhol menší.Zo začiatku stačia 2-3 strafe postupne pridavajte viac.
 
Surf : Nevyskytuje sa na vela mapách,ale je len + ho vedieť.Určite ste si všimli na mapach trávu,po ktorej iný hrači surfuju (klžu sa).Nejde o nič zložite.Stači držat A/D nič ine. Ak je Tráva naklonená dolava (hore tenka a dole hrubšia) držime A ak naopak D.
 
Dopad na trávu bez zranenia : Tráva(alebo ina textura).Je to isté ako surf. Uplne sa natlačite k stene a držite prislušne písmeno,prípadne ked trava nieje pri stene snažite sa dopadnuť na najklzkejšiu časť textury. !Funguje len na 100aa!